Verifierad budgivning

Verifierad budgivning är en smart tjänst som kopplar ihop bostadsspekulant, mäklare och bank med ambitionen att verifiera identitet och lånelöfte. Tjänsten är en del av Boresan Köpare.

Trygg och snabb budgivningstjänst med verifierat lånelöfte

Budgivningen är en enormt viktig och känslig del i bostadsaffären. I Express Mäklarsystem finns en tjänst för verifierad budgivning. Den hanteras på samma sätt som den ordinarie budgivningen vilket innebär att det blir enkelt och tryggt för både mäklare och budgivare och att det inte blir någon ökad administration för någon.

Verifierat lånelöfte

Skulle du vilja att banken agerade snabbare inför kontraktsskrivning? Vill du få budgivarnas lånelöften verifierade av banken samt få korrekt information om budgivarnas personuppgifter uppdaterade automatiskt i Express? Här har du lösningen.

Bankkoppling

Lånelöftet samt vilken långivare som ställt ut lånelöftet presenteras för mäklaren i Express Mäklarsystem vilket är unikt för den här tjänsten.

Snabbare hantering av bolåneansökan

Banken får information om en avslutad budgivning vilket kortar ner tiden för hantering av bolåneansökan. Det innebär att ett helt bindande kontrakt kommer till stånd tidigare. Det sker också en automatisk hantering av felaktiga/utgångna lånelöften.

GDPR-säkrat

Tjänsten hjälper till med att säkerställa att budgivarnas personuppgifter samlas in i enlighet med gällande lagar och regler. Detta sker i samband med att personuppgiftslämnaren identifierar sig med BankID.

Så här enkelt är det

Mäklaren startar budgivningen från Express Mäklarsystem. Ett SMS med en webblänk skickas ut till deltagarna. Budgivaren klickar på länken i SMS:et för att komma till budgivningssidan.​

  1. Budgivaren lägger ett bud​ och identifierar sig med BankID​. Genom att lägga bud godkänner budgivaren användarvillkoren​.
  2. Budgivaren får frågan om lånelöfte finns. ​
  3. Finns lånelöfte, väljer man bank.​
  4. Budgivaren bekräftar sitt lånelöfte (görs en gång per budgivning).​ Vissa banker kräver identifiering via BankID vid bekräftelse av lånelöfte.​
  5. Lånelöftet visas nu för budgivaren.​ Budgivningsprocessen kan fortsätta​.

Bekräftelse av lånelöfte är inte obligatoriskt, budgivaren kan lägga bud utan att ha ett lånelöfte. Finns lånelöfte, får mäklaren information om giltighetstid och typ av lånelöfte (t ex villa). Inga belopp eller villkor lämnas ut.​

Kontakta våra säljare

Malin Westermark

Försäljning

079-14 20 440

Linda Steen

Försäljning

072-084 80 74

Joel Degerth

Försäljning

079-142 35 30

Hans Ringfjord

Försäljning

073-660 34 99

Mia Engstrand

Säljkoordinator

073-660 34 19