Mäkleriet Bostad - hittar nya affärer på Facebook

Mäklarfirman Mäkleriet Bostad i Eskilstuna har en mångårig erfarenhet samlad i de tre fastighetsmäklarna Mikael, Magnus och Gustav. Och trots att alla brinner för och värdesätter det personliga mötet, räds de inte möjligheten att använda digital teknik för att komma i kontakt med ännu fler kunder.

Facebookannonsen - en digital snubbeltråd

Det var i höstas som fastighetsmäklaren Mikael Bergkvist vid Mäkleriet Bostad i Eskilstuna på allvar fick upp ögonen för möjligheten att annonsera på sociala medier. Mikael hade länge sökt efter en tjänst där man kan styra annonseringen mot rätt målgrupp.
- Att enkelt kunna styra min digitala annonsering mot rätt målgrupp är oerhört viktigt, säger Mikael. Det är kostnadseffektivt och ger dessutom de resultat jag förväntar mig. När Mikael introducerades för Vitecs nya tjänst för annonsering i sociala medier nappade han direkt, som en av de första användarna. Tjänsten är helt integrerad i Express Mäklarsystem där själva annonsen skapas helt utan manuell handpåläggning. Och annonskampanjen skapas på några klick.
- Jag väljer vilka bilder som ska vara med, sedan ritar jag ut på en karta de områden där målgruppen finns och får i nästa steg upp en förhandsgranskning av annonsen, berättar Mikael. Innan dess har jag bestämt period och omfattning (kostnad) för kampanjen. Enklare kan det nästan inte bli!
I dagsläget ser Mäkleriet Bostad den nya annonseringstjänsten som ”grädden på moset” och det fungerar väldigt bra i intagsmötena med säljare. – Våra kunder är mycket positiva till den här extra tjänsten som vi erbjuder, säger Mikael. Idag ingår den i arvodet men i framtiden kommer vi troligen att skapa en tilläggstjänst där kunden kan välja en lyxigare variant.


”Tänkte egentligen inte köpa just nu”

Även köparna har reagerat – och responderat.
– Det första objektet vi annonserade på Facebook gick till en kund som egentligen inte var i köpläge, han hade inte sökt aktivt på t ex Hemnet. Annonsen passerade i hans flöde och resten är historia.
– Det här är som gårdagens Till Salu-skylt i trädgården, plötsligt passerar en kund som inte tänkt byta bostad, men som fick tänka om när rätt tillfälle dök upp!