Digital signatur

Digital signering och ID-kontroll via mobilt bank-ID i en sömlös integration med Express Mäklarsystem

Kom igång med Digital signatur >>

Digital signatur - en del av mäklarens vardag

Tack vare teknisk utveckling och nya mäklarlagar kan du använda digital signatur för att snabba upp och kvalitetssäkra dina processer.

Sömlöst integrerat

När dokumentet är signerat av alla parter så kommer du få en notis om att det finns tillgängligt i Express. Inga tilläggsprogram, inga inloggningar eller onödiga klick. Allt hanteras inne i Express Mäklarsystem.

Alla enheter och operativsystem

Tjänsten fungerar oavsett enhet eller operativsystem. Mottagaren som ska fylla i och signera dokumentet väljer om det ska göras i mobilen, PC:n eller surfplattan, vilket ger en proffsig upplevelse.

Välj dokument & skicka!

Spara det aktuella dokumentet som pdf, välj "Digital signering" och sök fram mottagaren. Vid flera mottagare, välj parallell signering eller om det ska signeras i en viss ordningsföljd.

Profilera ditt varumärke

Passa på att visa upp ditt varumärke i samband med att kunden identifierar sig med mobilt Bank-ID. Det ger ett seriöst och tryggt intryck.

Brett användningsområde

Från och med 1 juli 2021 och den nya fastighetsmäklarlagen kan även uppdragsavtal och depositionsavtal signeras digitalt. Bortsett från köpekontrakt och överlåtelseavtal är det i princip fritt fram att använda digital signatur i din mäklarvardag!

Möjligheten att använda elektronisk underskrift i fastighetsmäklarnas vardag är stor, och situationerna är många. Frågelistan är ett exempel, där säljaren signerar lämnade uppgifter och köparna att de tagit del av den. Olika typer av tilläggsavtal skulle kunna signeras digitalt. Vidare kan parterna signera att de tagit del av journalen. Säljaren kan godkänna objektbeskrivningen innan försäljning och köparen kan sedan signera att hen tagit del av den. Säljaren kan signera att de angivna driftskostnaderna stämmer. Parterna kan signera att de tagit del av budförteckning och budhistorik. Och så vidare. Listan kan göras lång. Även upplåtelse- förhands- och bokningsavtal för bostadsrätter kan signeras, liksom avtal om överlåtelse av byggnad på ofri grund.

Tjänsten Digital signatur är sömlöst integrerad i Express Mäklarsystem och det finns mycket kraftfull funktionalitet. Välj dokument att skicka direkt från Express till dina kunder för signering. När dokumentet är signerat av alla parter så kommer du få en notis om att det finns tillgängligt i Express. Det finns profileringsmöjligheter som en tilläggstjänst, s k "Display name". Då visas ditt företagsnamn när man signerar via mobilt Bank-ID. Annars står det “Verified”. Vidare kan man dela upp sin organisation i grupper där deltagarna i en grupp enbart ser dokumenten som tillhör gruppen. Om man bara behöver se sina egna dokument - alltså inte någon gruppansvarig som ska se gruppens - så behöver man ingen grupp.

Låter det intressant? Kontakta våra säljare via knappen nedan. De informerar om hur du beställer och vilka priser som gäller. Du kan välja mellan fast och rörligt pris. Välkommen!

Kontakta våra säljare

Malin Westermark

Försäljning

079-14 20 440

Linda Steen

Försäljning

072-084 80 74

Joel Degerth

Försäljning

079-142 35 30

Hans Ringfjord

Försäljning

073-660 34 99

Mia Engstrand

Säljkoordinator

073-660 34 19